keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Keskiviikon lämmittäjä ja huonoja uutisia

Kirjoittelin Glasgown Admission Officelle ja kyselin voisinko hakea lukemaan psykologiaa Faculties of Sciencen kautta, vaikka olen yo-kirjoituksissa kirjoittanut vain maantiedon ja psykologian. Valitettavasti admisson tutor oli sitä mieltä, että tämä ei onnistu, vaan minun pitäisi hakea Law & Social Sciences tai Faculties of Artsin kautta. No tämä ei minua oikein kiinnosta, koska silloin joutuisin lukemaan sivuaineina esim. historiaa, kieliä tai vastaavaa, mikä ei kyllä psykologiaan oikein liity eikä kliiniseen psykologiaan varsinkaan enkä halua viettää kahta vuotta elämästäni lukien jotain random ainetta, joka ei kiinnosta tippaakaan ja joka vie vain huomiota psykologian täyspäiväiseltä opiskelulta. Eli voi olla, että joudun nyt hylkäämään ajatuksen Glasgowhun hakemisesta kokonaan.

Olen kuitenkin päättänyt, että haluan silti lähteä sinne koulun järjestämälle opintomatkalle Glasgowhun, vaikka en sinne hakisikaan, sillä lopulta kuitenkin tärkeintä olisi saada päähän sitä ajatusta siitä, että voisinko ylipäätänsä kuvitella asuvani ja opiskelevani Briteissä ja millaista siellä käytännössä on ja miten opintojärjestelmä toimii.

Väsyttävän keskiviikko päivän jälkeen, joka oli muuten täynnä huonoja uutisia ja turhautumista, niin päätin piristää itseäni kuumalla keitolla, josta tuli kyllä todella hyvää.

Kuuma gazpacho


n. 5-7 tomaattia
1 iso porkkana
2 punaista suippopaprikaa
1 punainen chilipaprika (tai 2 jos pitää tulisesta)
1 punasipuli
4-5 valkosipulin kynttä
puolikas limen mehu

kurkkua
basilikaa
kurkuma, valkopippuri, mustapippuri, hunaja, suola

Halkaise tomaatit keskeltä ja poista kanta. Halkaise paprikat isoiksi paloiksi. Poista valkosipulin kynsistä kuori. Laita nämä ja kokonainen chilin palko uuniin leivinpaperille n. 220 asteeseen n. 30min. Paprikat ja chili saavat ottaa reilusti väriä.

Pilko punasipuli ja kuulota sitä pannun pohjalla. Ota uunista kasvikset ja poista chilistä siemenet (mikäli ei halua niin tulista) ja kanta. Laita kaikki pannuun punasipulien joukkoon ja lisää vettä. Lisää mausteita oman maun mukaan. Purista puolikas lime joukkoon.

Soseuta ja lisää lopuksi joukkoon basilikan lehtiä. Ripottele annoksen päälle pieneksi kuutioksi pilkottua kurkkua, voit myös lisätä hieman smetanaa, jos haluat. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti